Vaše konkurence nespí

Vaše konkurence nikdy nespí. SVĚT NEPOČKÁ. Je chybné se domnívat, že se dá podnikat beze změn. Každá podnikatelská oblast prochází neustálými změnami a vývojem. I ta naše.

Každá firma potřebuje svého LÍDRA i MANAŽERA

Manažer je osoba snažící se zavést pravidla, pořádek a organizaci práce ve Vaší firmě.

Lídr je osoba, která funguje na opačném principu. Lídři jsou inovátoři, žijí v budoucnosti, neustále se snaží něco měnit k lepšímu, mají vize, plány a jdou za nimi. Oproti manažerovi se snaží všechno zaběhlé neustále měnit. Jsou to ti, kteří drží tempo změn.

Lídr bez manažera nemůže fungovat. Firma by zkrachovala, protože by pořád zdokonaloval a každodenní provoz by kolaboval. To samé platí o manažerovi, kterému by „ujel vlak“, protože svět by na něho nepočkal a jeho firma  by zastarala a také zkrachovala.

Nelze být oběma v jednom těle. To si odporuje.

Jestliže jste dneska více manažerem a chybí Vám inovace, tah na branku a nadčasovost, pak JSME TU PRO VÁS, protože to je přesně to, co děláme. Připravili jsme pro vás On-line kurz šikovného prodejce. Návody, videa, inspirativní ukázky a příběhy.

Jestliže jste dneska více Lídrem snažte se méně nepodílet na každodenním vedení firmy a najděte si šikovného „provozního“. On bude řešit aktuální problémy a Vy řešíte nadčasové úkoly.

Ukážu Vám to na příkladu filmového studia WALT DISNEY. Dneska nikdo z lidí neví, že Walt podnikal se svým bratrem Royem. Roy byl starší a odedřel tu každodenní práci za svého bratra Walta. Walt byl snílek a inovátor. Dohromady vybudovali obrovskou společnost. Walt na první pokus zbankrotoval. Na druhý pokus se svým bratrem se jim to povedlo.

Závěr: Vaše konkurence nespí a záleží jenom na tom, kdo má šikovnějšího lídra. Protože jenom lídři mění svět, oni jsou ti nositelé pokroku.